Kategorier
Guides

Kan mit gamle trægulv blive smukt igen?

Det kan godt være svært at se charmen i et gammelt, slidt trægulv med mange år på bagen. Lige så smukt og indbydende, et sådant gulv tager sig ud når det er ganske nylagt, lige så træt og trist vil det fremstå efter en årrække med forsømmelse og slitage. Et trægulv kræver nemlig omhyggelig pleje og vedligeholdelse hvis det skal kunne holde til daglig brug.

Gulvet vil kun kunne holde sig smukt og stærkt i overfladen hvis det passes på den rigtige måde. Og selv om du plejer gulvet efter alle gældende forskrifter, vil det med tiden blive mærket af tidens tand – især hvis der er tale om et sæbebehandlet eller olieret gulv.

Hvordan vedligeholder jeg mit trægulv?

Sæbe og olie hører nemlig til den kategori af overfladebehandlinger der karakteriseres som ikke forseglende. I modsætning til eksempelvis lak eller maling, som indkapsler træværket, yder olie og sæbe ikke nær samme grad af beskyttelse.

Når et trægulv behandles med olie eller sæbe, vil materialet trænge ind i træværkets overfladiske fibre, og her danne en hinde der fungerer som en barriere mod omgivelserne. Denne hinde skal vedligeholdes på kontinuerlig vis gennem hyppig vask med særlige sæber. Derved forstærkes hinden, og gulvets overflade holdes mættet.

Med tiden vil hinden dog uvægerligt forsvinde, og træværket tørre ud i overfladen. Og så er det på tiden med en gulvafslibning.

Hvorfor lade trægulvet afslibe?

Når du forkæler dit gulv med en professionelt udført gulvafslibning, starter du så at sige på en frisk. Den slidte overflade fjernes på skånsom vis ved hjælp af sandpapir, og afslører et helt nyt lag af jomfrueligt trægulv nedenunder.

Du vil helt sikkert blive endog særdeles overrasket over hvor stor en forskel en simpel gulvafslibning kan gøre for dit gamle, slidte trægulv. Træværket kan blive op til flere toner lysere, og diverse misfarvninger forsvinder ganske enkelt.

Dette er en langt billigere løsning end at skifte hele gulvet ud – også selv om du lader en professionel gulvsliber forestå afslibning af gulvet og efterbehandling af træværket. Og du får et trægulv som kan holde sig smukt i mange år fremover.

Hvem kan hjælpe mig med en gulvafslibning?

Det danske gulvfirma Gulvkanonen, som har filialer over hele landet, kan altid give dig et gratis og uforpligtende tilbud på en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling.

Gulvkanonen holder nogle af landets mest rimelige priser på alle former for gulvservice. Klik ind og få mere information på hjemmesiden gulvkanonen.dk